Riskli

Haldor går ju på dodson and horrells build up mix, den ska hjälpa honom att sätta muskler och hålla både hull och energin uppe, men eftersom att han är så pass stor och går så pass mycket så behöver han ett extra tillskott av energi. Vilket han får iom havren, ja och oljan. Men eftersom att jag inte kokar havren så känner jag att mycket går rakt igenom, dessutom så har jag hört att vissa hästar kan bli lite stela och korta i muskelaturen av havren så har jag helt enkelt varit på jakt efter något annat kompliment. 
Så jag var inne på Vallberga igår och köpte med mig riskli, den ska inte bara ge hästen energi den ska även hjälpa till att skapa de där sista musklerna i överlinjen, det är även bra för magen, hjälper till att förhindra sjukdommar och får hästar som går på det att hålla hullet bättre. Enligt mig låter detta väligt mycket bättre än den traditionella havren som enbart ger mer energi. 
 
Sedan var planen att köpa med mig mash hem men den var slut så det fick bli betfor. Jag är så nojig över att Haldor inte dricker som han ska så på kvällarna efter ridpasset får han betfor med mycket vatten + den torra maten. Detta gör även så att han får i sig alla tillskotten jag ger utan att något går till spillo :)
 
Morgon: 0,7kg build up mix, en skvätt olja, 2 dl riskli
Kväll: 0,5kg torr betfor som blötläggs i mycket vatten, 0,7kg build up, 2 dl riskli, 1,5 mått msm, 1 mått biomineral total, 1 mått nyponpulver, 1 mått salt, 4 skopor loppfrö. 
 
 
 
Kram Kajsa