Plan tills söndag

Såhär ser min plan ridmässigt fram till tävlingen på söndag!
Idag 
Idag blir det ett sjudundrande pass - ska börja passet med att verkligen följa upp det vi tränade på med Elenore - han ska lyssna på minsta lilla skänkel och han ska ha aktiva bakben. När detta sitter ska vi med samma känsla gå igenom varje gångart minituöst. Allt ska sitta! 
Imorgon 
Då blir det ett mjukgörande pass, han ska vara kort men låg i formen. Passet kommer vara relativt kort ska jag bara stämma av så alla grunder sitter :) Det ska vara enkelt och roligt för honom!
 
Tävlingen 
Då ska jag rida fram ordentligt till första klassen, det är tidig morgon och han har inte rört på sig så skritta fram läänge, sedan ska jag rida som vanligt i uppvärmingen, hålla honom kort och rund i formen - få igång bakbenen, se till så att alla grunder sitter. Sedan skrittpaus och därefter plockar jag upp honom i tävlingsform och går igenom grunderna en gång till. Inga övningar som inte tillhör programmet! Utan jag ska hålla mig till grunderna. Vill inte röra till det för varken mig eller Haldor.
Efter första start, ska jag trava av och skritta av en kort stund innan han får av med sadel och träns, får äta lite betfor och hö.
30 min före start ska jag vara uppe på hästen igen,  och då hoppas vi att han ligger i bra fas vad gällande grunderna och då går jag igenom momenten för LA:4 - alltså förvänd, skänkelvikningar, 10m volter i galopp, galoppfattningar från skritt och bakdelsvänningar och så får vi helt enkelt hålla tummarna för att de sitter :)
 
 
 
Kram Kajsa