Nordhalland del 2

Åh nu kör vi den mer ångestladdade delen!!
Jag har nu analyserat sönder denna ritten - jämfört filmer från när Elvira red LA4 sist och jag får verkligen inte ihop det. Såhär dåligt var det verkligen inte, punkt slut. 
Men vi börjar från början:
Efter första start hade jag 30 minuter på mig till nästa och eftersom Haldor kändes spänd, stel och inte lyssnade la jag allt mitt krut på framridningen, varenda minut gick åt och Haldor kändes så fin. Vi var redo! 
Det var start utifrån vilket han inte har gjort på två år så jag var måttligt nervös över det - men han bara levererade!! Han var inte tittig för fem öre!! Jag var så himla nöjd med honom.
Men sen sket det sig totalt och huvudorsaken till det var mina felridningar - jag hann inte öva på andra programmet och då blandade jag ihop dem totalt. Efter det slutade jag rida och ville typ hoppas av och lägga mig ner och dö. 
Sedan var dommaren hård - för hård enligt min mening. Speciellt om man jämför med ritten Elvira red och min - det var inte såå stor skillnad.
Om vi tar några exempel: 
  • Halten från galopp var det något travsteg men sen stod han perfekt lika perfekt som klassen innan där vi fick en åtta - men denna gång fick vi 4,5. 
  • Samma sak med ryggningen och bakdelsvänningen - om man jämför ritterna så var det inte så stor skillnad. Jag håller med om att första bakdelsvänningen inte var lika bra som den andra men den var inte så dålig som 4,5. 
  • Andra galoppdelen fick vi bara 5or på - något jag verkligen inte tycker vi förtjänar om man jämför ritten men även om man kollar på första galoppdelen där vi fick 6or. 
Så summan av kardemumman Jag klantade mig totalt och dom 2 eller 3 poäng jag fick avdrag på det tar jag helt och hållet på mig MEN vårt medel var inte så dåligt som dommaren dömde. Så jag är ändå nöjd - OTROLIGT NÖJD med min häst som verkligen skötte sig, han var framförallt inte tittig andra klassen trots att det var ett nytt ridhus, dommarna satt vi ett bord precis vid banan med en guldig skimrande duk och det var start utifrån banan! Inte nog med det så skötte han sig exemplariskt hela dagen och det är så mycket värt :)
Nu ska vi bara forsätta öva vidare och inte tänka så mycket på detta fiasko.
 
Vad tar jag med mig efter denna dag:
1. jag behöver mer tid mellan klasserna så jag hinner ladda om
2. jag måste rida hela programmet igenom och fokusera på varje del. 
3. Rida fram bättre - gör en plan för framridningen och följ den.
4. Ha alltid med mig någon hästkunning som kan peppa, coacha och hjälpa mig!
5. Tävla ALDRIG så långt borta 
 
Nöjd häst som efter en låång dag fick komma ut i hagen igen <3
 
Kram Kajsa