Vakna och gör ert jobb

Varning för oerhört mossigt inlägg 

Vi svenskar är oerhört stolta över vår offentliga myndighet - "vi har minsann ett system som fungerar", och ja det har vi om man jämför med U-länder då har vi verkligen en myndighet som fungerar. Vår myndighet fungerade även på 90 talet kan jag lova, men nu,  2018 fungerar den inte alls.
Vad kan det bero på att på 20år ha gått från en av världens bästa system till att vara ett skräckexempel?
Min teori är att vi har helt enkelt inte följt med i utvecklingen över huvudtaget. Vi var så stolta där på 90 talet över att vi var bäst att vi liksom tappade bort oss i framgången. Vi slutade utveckla systemet vilket i sin tur leder fram till den katastrof vi har idag.
Vi skickar 1000tals brev, som inte kommer fram i tid pga att vi outsourcat posten för att "spara pengar" antar jag. Vi försöker skapa hemsidor som inte går att navigera sig vidare på, telefonväxeln fungerar fortfarande inte trots att vi snart är inne på 20 talet och alla har liksom accepterat att så är fallet. Alla har vant sig vid att få betalningspåminnelser för att posten inte kommit fram i tid, eller att lägga 1timma av sin tid på att sitta i telefonkö -  för att sedan hamna hos någon som inte alls har hand om de ärendet du behövde ha hjälp med och som inte heller kan koppla (?!?) dig vidare utan du får börja om igen.
2018 är här och poliser får för sitt heroiska arbete minilön, sjuksköterskor lika så. Skolan har ballat ur totalt och alla barn som växer upp är helt och hållet ouppfostrade av samhället. De äldre bokstavligen ruttnar bort och de yngre slår sina lärare. Däremellan står stolta politiker som inte ser eller rättare sagt som inte vill se hur vårt samhälle fallerar. 
Jag som inte alls är insatt i ämnet kan ändå prata om detta i timmar för det finns så oerhört mycket att ta upp, livsöden som leder till än det ena och en de andra. 
Jag vill bara ruska om alla som bestämmer i de här landet och skrika "vakna", vakna och gör ert jobb - på riktigt. Såhär kan det inte gå till. 
När jag som inte lägger någon som helst tanke vid detta i vanliga fall blir irriterad då är det illa, riktigt illa! Kram Kajsa