Nyheter på EB

Åh vad det är kul att vara tillbaks i en hästig miljö igen! Willab är ju en företag som har så många märken knutna till sig och det finns verkligen allt här. Alla pratar häst och produkterna syns och finns överallt! Så otroligt roligt är det :)
Så nu är jag tillbaks på gammalt tänk igen - ni får förlåta mig men detta är så himla roligt!! 
Eclipse Biofarmab har ju kommit med en hel del nyheter på sistående och jag tänkte jag skulle presentera dem :)
 
Vi börjar med en efterlängtad produkt iaf från mitt håll Biomineral Total. 
Dom har tagit den vanliga Biomineral Forte (makromineralerna) och lagt till mikromineralerna som man förut fått tillsätta med en annan produkt så som Chevinal från Foran tex. Så nu har man ett komplett mineraltillskott!!
 
Det har även tillkommit ett rent zinktillskott som heter Biozink, Zink ges till hästar som behöver öka sitt immunförsvar, och kroppens behov av zink ökar när de är dräktiga och utsätts för hårt arbete. Denna produkt passar perfekt i kombination med zinksalvan till muggbesvär då det verkar både innifrån och utifrån. 
 
Djävulsklo kom i höstas men jag har inte tagit upp den så gör det nu!
100% ren, mald djävulsklorot av högsta kvalitet. Djävulsklo kan ges i förebyggande syfte för att minska stelhet och stimulera rörlighet på äldre hästar, eller vid redan uppkomna liknande problem. 
 
Sedan har vi ju "super feed" komplimenten som kom sent i höstas och vi börjar med Rödbeta
Rödbeta används för att öka uthålligheten och påskynda återhämtningen. Den är rik på vitaminer (A-, E-, C- och B-vitaminer) och innehåller olika slags mineraler samt är en stark antioxidant. Perfekt att ge en burk lite då och vid ökat arbete!
 
Nästa superfeed är Spirulina!
Spirulina kan förbättra fertiliteten hos djur och kan användas till dräktiga djur. Den bidrar till att öka hästens muskelmassa samt påskyndar återhämtningen efter hårt arbete. Spirulina är en av de rikaste källorna till protein (upp till 70 %) och innehåller även en stor mängd viktiga mineraler - den blågröna algen är också rik på aminosyror, B-vitaminer samt stora mängder essentiella fettsyror. Så ja detta är verligen en superfeed. Perfekt att ge när man är i uppbyggnadsfasen!
 
Sist ut är Chiafrö:
Fröna har höga halter gelatinösa fibrer vilket gynnar matsmältningen och medför en långsammare höjning av blodsockernivån. Detta gör chiafrön till ett utmärkt val att utfodra med före eller efter arbete för att öka uthålligheten och återhämtningen. Dessutom så har chiafrön 700 % mer C-vitamin än apelsin, 800 % mer omega-3 än lax och 500 % mer kalcium än mjölk.
 
Sedan har Biomag forte bytt namn till Biomagnesium - samma innehåll!!
 
 
 
Kram Kajsa