Hormoncirkus

Det är inte många dagar som man som tjej är helt sig själv, antingen så har man mens, eller så har man PMS eller så har man ägglossning. Vi är hela tiden påerkade av hormoner som gör livet jobbigt för oss. 2, max 4 dagar i månaden är man helt sig själv - inget som påverkar en från något håll. Helt sjukt när man tänker efter! 
Här kommer två punkter som jag har reagerat på och tycker är super konstigt med min period :)
  • Något som är otroligt obehagligt är att någon dag efter att min mens slutat så får jag svårt att kontrollera min kroppstemperatur. Jag kan frysa något oerhört hur varmt jag än har på kontor/bil eller hur myket kläder jag än har på mig. Sedan stabiliseras det och efter en stund när jag tagit av mig de extra kläderna och sänkt värmen till en lagom nivå blir jag super varm - svettas som en fontän och får nästan panik. Sedan ebbas det också ut och jag återgår som om inget har hänt till en normal temperatur! Åh så håller det på ibland bara i några dagar ibland i en vecka.. Det värsta är att jag inte har en normal temp särskilt länge utan antingen fryser jag ihjäl eller så dör jag av värmeslag... Hoppas det släpper snart för man blir ju knäpp!
  • Något som också är konstigt men som händer när jag har mens är hur olika det känns från gång till gång. lband blir jag helt knäpp i huuvdet - jag blir paranoid, humörsvängningarna är som berg och dalbanor och jag vet varken ut eller in, eller så har jag bara riktigt förbannat ont men är ändå relativt klar i huvudet, eller så har jag inget av det utan mensperioden rullar på som om inget har hänt, ELLER så har jag allt. Detta går inte att hålla koll - det finns inget system utan "mensen" väljer själv lite vad jag ska utsättas för..
  • En annan sak som är otroligt störigt är att min mens är allt annat än regelbunden.. När jag inte gick på preventivmedel så skrev jag upp vilka dagar jag hade mens, när det var tänkt att jag skulle få den nästa gång osv. Men den svajade mellan 23dagar till 34 dagar, samma sak gällde hur länge jag hade mensen - ibland 8dagar åh ibland 3dagar. Det fanns inget system utan den gjorde precis så som den kände för stunden. Nu har jag preventivmedel som medelar min mens att nu är det dags och du har exakt 7 dagar på dig - men inte hjälper det inte, ibland kommer den inte alls, ibland kommer den direkt, ibland kommer den efter 3-5dagar - ibland kommer det mycket ibland pyttelite. 
Det är banne mig inte lätt att vara tjej! Åh inte nog med att vi har hela denna hormoncirkus att ta hand om dagarna i ända så ska vi vara perfekta på utsidan också - vilket bara det är ett heltidsjobb!!
 
 
 
Kram Kajsa