Less is more

Vilken träning vi hade igår! Åh vilka uppenbarelser jag fick - så himla roligt. 
Först och främst så är Åsa känd för att träna sina elever så att de rider på teknik och känsla, inte styrka. 
Vilket passar mig perfekt då jag egentligen inte har stykan alls till att rida stora Haldor. 
Detta pass låg fokuset på mig till 95% - Haldor gidck som en klocka när jag gjorde rätt så han behövde vi inte fokusera så mycket på. 
Med Haldor ska jag rida mycket öppnor, göra galoppfattningar från skritt för att verkligen aktivera bakdelen och mycket små tempoväxlingar. 
 
jag måste jobba på följande:
  • Sitta korrekt - just nu sitter jag snett åt vänster. Så jag måste alltså trampa ner högerfoten mer, korta tyglarna och ta fram mina händer, vinkla ut mina hälar vilket får mig att jobba med vaden mer och sträcka på mig.
  • Jag måste tänka när jag rider Haldor "less is more". Bara för att han är stor har jag automatiskt tänkt större rörelser från min sida. Men han är känslig och arbetar bara bättre och blir mer lyhörd när jag gör små rörelser.
  • Rida honom kort - han ska gå långsammare och kortare för att han då kan utnyttja sin fina takt bättre.
  • jag måste även tänka på att han är känslig och aldrig göra förhastade rörelser. Sedan måste jag säga till honom med sporren lite då och då men inte göra en för stor grej av det.
Ja på ett ungefär så såg träningen ut :) 
Haldor fick super mycket beröm och hon som så många andra tror på honom vilket är riktigt roligt!! Så stolt över honom <3
 
 
 
Kram Kajsa