Haldors rutiner på nya stallet

Jag vet inte riktigt hur mycket jag har berättat om Haldors nya liv hos mig i Halmstad på drömgården Solbacken?!
Så jag tänkte jag skulle berätta lite mer ingående hur hans liv ser ut :)
 
Såhär ser hans schema ut nu såhär sommartid när han har MYCKET gräs i hagen och solen skiner!
07.00 - frukost, dvs hö och kraft 
08.00 - utsläpp i sin fina stora hage med ett träd som skydd <3 
17.00-18.00 - insläpp 
19.00 - kraft 
21.00 - kvällshö
När gräset börjar ta slut kommer han få eftermiddagshö när han kommer in och till vintern får han såklart lunchhö ute i hagen också :)
 
Anläggningen han står på är så otroligt noga med bra hästhållning så allt är verkligen skött till perfektion. Skrittmaskinen har väggar och tak för skydd men även hårt underlag.
Underlaget i ridhuset är av högsta kvalitet och hålls efter riktigt bra, alltid fuktigt med bra svikt hela ridhuset igenom.
Boxarna är stora och luftiga med öppningsbara fönster till alla. Dessutom är det inget galler mellan boxarna bara en relativt hög tegelstensvägg så hästarna kan stå och gosa med varandra men ändå vara ifred. 
Groomingplats med solarium, sadelkammare och spolspilta finns i en separat avdelning i direkt anslutning till ridhuset. Detta gör så att just stalldelen alltid hålls lugn och harmonisk. Där kan hästarna vila i lugn och ro. 
Alla hagar är stora och ligger sida vid sida så hästarna blir aldrig ensamma i varje hage finns det pålar som man fäster lunchhönätet i så höet aldrig blir lerigt och äckligt. I anslutning till hagarna finns en utespolspilta att spola av hästarnas leriga ben för att inte dra med leran in i stallarna. 
Vattenslang är uttragna till alla hagar så det är enkelt att fylla vatten. 
Sedan har vi ju slingan runt ägorna som är fantastiska där man avslutningsvis hamnar på en plan, riktigt kortklippt åker som är perfekt att rida på. 
Ja åh sen har vi ju backen som är perfekt att backträna.
Ja allt är verkligen perfekt här! Hittar inget fel änsålänge :)
 
Planen med honom när vi blivit lite varma i kläderna är att han ska gå som följande:
 
3 dressyrpass - varav ett av dem går han under Elvira, här räknas även tömkörningen in. jag kommer även rida ett av dessa passen för tränare.
1 markarbetespass - ska verkligen försöka att släpa fram bommar, cavallettis och studs en gång i veckan. När jag fått tag i en hoppsadel och när hoppträningarna är igång igen ska jag försöka vara med varannan vecka. 
1 vilodag - här kommer han antingen gå en promend runt slingan eller gå i skrittmaskinen 
1 backträning - även här ska jag försöka ge oss ut i backen utanför stallet en gång i veckan. Han är en stor häst som behöver så mycket rumpmuskler han kan få, dessutom så behöver han få sträcka ut i riktig galopp, ja åh sen behöver han verkligen få komma ut och jobba i andra miljöer. 
1 joggingpass - detta pass tar Nilla, här bestämmer hon helt själv om det blir ridhuset, på åkern eller på slingan. 
 
jag tror på variation för hästens kropp och knopp och det är det han kommer få här! Även om det kanske blir flera dagar i ridhuset kommer det bli fram/avskrittning på slingan och det är guld värt. Ja åh sen har vi ju åkern där planen är att rida så mycket det bara går :) 
 
 
 
Kram Kajsa