Matprat

Jag fortsätter på temat Mat efter lunchinlägget tidigare idag..
Jag älskar när det kommer upp nya sätt att äta bra och rätt, inte bara rätt för en själv och sin hälsa utan även rätt för miljön i stort. 
Ny och ny kanske jag inte heller ska säga för det som jag kommer presentera och prata om alldels strax är saker som funnits ett tag.. 
 
Vi börjar med all "bra" kalorisnål mat som finns ute på markanden nu! Jag som älskar allt onyttigt så som såser, pasta, glass, sylt ja you name it. Att då hålla en bra kost utan allt detta gör mig nästan svimfärdig, hur ska jag överleva utan sås?!
Men efter tips har jag hittat massa såser som ska vara riktigt nyttiga, till och med nyttig majo finns så jag kan göra min tryffelmajo. Sedan har vi ju all pasta som finns därute som är nyttig! Älskar såna uppfinningar som gör livet lättre för folk som får för sig att vara nyttiga. Så nu ska jag åh Alfie sätta oss och beställa hem en massa!! 
Jag kommer utvärdera allt och återkomma med mina åsikter om några veckor :)
 
Sedan har vi ju "matsmart.se". Behöver vi säga något mer?! Så in i bomben smart och så rätt i tiden. Det finns så mycket bra som vi behöver och vi kommer lätt beställa hem även från dem ikväll!! Jag tänker att tänk om detta fanns när jag var liten, när vi hade dåligt med pengar och alltid fick snåla på allt. Hur underbart hade det inte varit om man kunde beställa hem storpack för halva priset. Vi hade levt som kungar. 
Så detta är inte bara en genialisk ide för att förbättra miljön genom att minska alla varor som slängs utan detta kommer att hjälpa så mycket familjer, studenter och äldre. 
 
 
Det fick bli en tårtbild!
 
Kram Kajsa
 

Fredag, och dagens mat

Vilken lycka att det äntligen är fredag - helgen är på ingång och denna dag känns inte som en vardag!
Jag kom intrillandes på kontoret vid nio tiden - satte mig alltså på tåget vid 07.28. Så underbart med sovmorgon. Sedan är det som vanligt "köttfredag" på frukosten vilket innebär att det finns leverpastej och rökt skinka vilket är underbart gott att maxa påläggen så man har både skinka, ost OCH tomat. 
På lunchen har vi bestämt oss för att det blir sushi fredag - så då ska vi gå ner och beställa fetaste fatet med sushi och även beställa lite chillimajo till. 
Sedan får man väl jobba lite innan det är fredagsfika där det alltid bjuds på något riktigt gott - denna fredag är det: vetekrans - efter fikat ska jag alltså sätta mig på tåget och bege mig hemåt igen!
Så vid femtiden om allt går som det ska ska jag dansa hem på parkeringen hemma i Hishult :)
Ikväll blir det grillat och som jag längtat. Planen för kvällen blir nog lugn - jag vill mest gosa ner mig i Alfies famn och ha lilla lus liggandes under filten med huvudet på mitt ben till en film <3 Där jag trivs allra bäst.
 
 
 
Kram Kajsa
 

Lus rutiner

Jag har ju inte ens berättat hur Lus har det numera med sitt nya liv..
Först och främst så sover han hos mig varje natt så han sover inte borta. Sedan går han alltid upp med mig antingen 05.15 eller 06.15 beroende på mina möten, för att få mat och gå morgonpromenad :)
Så på ett ungefär ser hans veckor ut nu i sommar! Till hösten måste jag lösa något annat..
 
Måndag: Då hänger han med mina päron fram till att jag kommer hem. lband får Lus sovmorgon så går päronen med honom när de vaknat och ger honom frukost. Sedan åker vi till stallet, beroende på vart vi rider så går jag en promenad med honom innan vi går och lägger oss. 
Tisdag: Då tar vi cykeln ner till stan på morgon - Lus springer första biten typ 2/3 på den tiden hinner han göra sina behov innan vi kommer fram till stan och han får hoppa upp i korgen. Sedan hänger han med Clara/Saga eller Adrian fram till att jag hämtar honom påvägen hem från tåget. Sedan åker vi till stallet, beroende på vart vi rider så går jag en promenad med honom innan vi går och lägger oss. 
Onsdag: Här kör vi samma koncept som tisdagen så han hänger med Clara/Saga eller Adrian fram till att jag hämtar honom påvägen hem från tåget. Sedan åker vi till stallet, på kvällen får han följa med och springa.
Torsdag: Exakt samma upplägg som både tisdagen och onsdagen han hänger han med Clara/Saga eller Adrian fram till att jag hämtar honom påvägen hem från tåget. Sedan åker vi till stallet en snabbis innan vi åker hem till Hishult igen. Där går vi en långrunda innan läggdags.
Fredag: Här hänger han hela dagen hos Alfie, jag går en promend på morgonen innan jobbet och ger honom mat innan han hoppar upp i sängen igen och somnar om. På kvällen när jag kommit hem går vi en långrunda.
Lördag: Då är han ju med oss och har helg 
Söndag: samma sak här :)
 
 
Kram Kajsa 
 
Visa fler inlägg