Höjdhoppning

Igår la jag om haldors planering lite för veckan! 
Så istället för att köra backträning blev det markarbete istället - han reds ut i söndags så då kunde han gott och väl gå inne måndag. Idag blir det dressyrpass och imorgon blir det backträning! Tror det upplägget blir bättre :)
 
Så igår stod det alltså markarbete på schemat och herre min gud vad Haldor tyckte det var roligt! Han fejkade att han var rädd, hoppade 2m upp i luften över alla minihinder och bockade och flög efteråt - kunde inget annat än att skratta högt. Älskar när han är sådär glad och busig! 
Eftersom att vi bara skulle köra markarbete + jag red i dressyrsadel + att jag har inte hoppat på 9 månader så rullade vi bara över cavaletti hinder. lagom början :) 
Började med att trava över bommar som han också skulle skygga för till en början, fjantiga lilla häst, men sedan gick det fin fint så vi gick över till att galoppera och då över planket - som till en början bara hade en planka och ja han hoppade direkt men då 2m över. Med den lilla lilla oxern blev det stopp ifrån båda hållen första gången men sen hoppade han stoooort och fint över. 
Ja åh sen rullade vi på dom, höjde upp planket och han skötte sig galant, han älskar ju det där så planen är att försöka få till ett pass i veckan.
 
Sedan att han stannar och tycker det är läskigt tar jag med en klackspark, han är ju sån - det vet jag ju och vi har inga mål med dessa pass mer än att vi ska ha kul och bygga lite muskler åh så som han tog i gjorde vi nog det. Hade han hatat att hoppade hade vi ju inte gjort det, han älskar det men har dåligt självförtroende blandat med den där räven bakom örat så vi tar det lite som det kommer :)
 
Haldors bromsspår på denna gigantiska oxern på hela 30cm.. haha.
 
 
ja detta rullade vi runt på, så himla roligt :)
 
Gud vad han var trött efteråt. Han behöver verkligen detta.
 
Kram Kajsa