Han ger mig ett leende på läpparna

Vilken häst jag har, så in i bomben fin han var igår! Satt bara och log, tror på riktigt att det var vårt bästa pass någonsin.
Planen var först att rida på åkern men det var så mycket blinningar att det var stört omöjligt att vara ute så efter att vi skrittat fram gick vi in i tryggheten av fyra väggar och ett tak. Där red jag igenom honom och han var så fin från början till slut, i alla gångarter.
Älskar när man börjar få in en rutin att följa när man rider, nu vet jag vad jag ska rida för övningar och sedan kan man lägga till något eller ta bort något beroende på hur hans dagsform är :) 
Igår red vi följande:
Skritt - flytta bakdelen i hörnorna, lite tempoväxlingar och sedan avslutade vi med hela bakdelsvänningar. 
Trav - Öppnor, förvänd sluta, skänkelvikningar, stora volter som vi minskade ner för att sedan expandera, lite tempoväxlingar.
Galopp - små arbetesvolter, öppnor, förvänd galopp, byten på spåret. 
Allt detta görs med tänket less is more vilket betyder att jag inte nötar samma övning länge utan ger mig så fort det känns bra, sedan övergör jag inga rörelser ex så gör jag två byten på varje långsida och så gör jag det ett varv sen får det vara så 4 byten i båda varven. När jag sedan känner att han gör dom som rinnande vatten kan jag lägga på mer på varje långsida men inte fler varv :) Fina fina häst.
 
 
Kram Kajsa