Gårdagens dressyrpass

Igår efter två dagars aktiv vila (skrittmaskinen) för Haldor hoppade jag upp och red ett dressyrpass. Han var stel och ville gärna krypa upp och ur formen, dessutom ville han gärna springa på och jag hade svårt att få honom sådär taktmässig och fin. Så efter skritten där jag inte kände att jag fick den stadiga kontakt jag ville gick jag över till traven där han som sagt ville springa iväg, krypa ur formen och tappade takten gick jag snabbt över till galoppen. Som är hans styrka nu :) 
Där kunde vi jobba på fint med den samlade galoppen, öppnor, förvänd och han gjorde några riktigt snygga byten. Gjorde även en del övergånger galopp-skritt och skritt-galopp för att få under bakbenen på honom och där briljerade han <3 
Efter galoppjobbet kunde jag då gå tillbaks till traven, som då gick mycket bättre. Han gick stadigt i form och hittade takten fint. Då var han trött på mig så jag gav mig relativt snabbt så fort jag kunde stämma av så allt var som det skulle :) 
Skritten bröt jag av till och jobbade istället korta stunder under passets gång och för varje gång blev han stadigare och lyssnade bättre. 
Bra upplägg av mig!
 
När jag var klar fick Tove hoppa upp och både galoppera av och trava av honom och som han frustade - han älskar ju att gå i sin bekväma takt och i en låg och rund form. Vilket han fick så han var supernöjd med passet :)
 
Alltid kul att träffa Tove, vi är ju barndomsvänner och då var vi som ler och långhalm - ja ända tills att vi blev vuxna i princip. Nu bor vi på olika ort och Tove har inte varit sparsam med sitt resande så ofta bor vi även i olika länder så det är alltid roligt att ses och prata ikapp oss :) Ska försöka ses så mycket vi kan nu för snart ska hon flytta till Sydafrika i 6 månader. 
 
Kram Kajsa