prepp inför tävling

Som ni säkert har märkt har jag inte varit hos Haldor den här veckan, anledning är att Alf är ledig den här veckan och då vill jag umgås med honom och hinner då inte flänga fram och tillbaks till Halmstad varje dag, så Elvira har varit snäll och tagit honom :)
Dessutom är detta en prepp inför tävlingen den 12/8, Elvira ska ta honom mer fram tills dess så de blir mer sammansvetsade. Ska bli så roligt att se dem tävla igen! 
Dessutom ska han gås igenom av Izabell som är dottern till paret som äger gården - enligt Elvira är han lite knackig så det är lika bra att kolla upp det så det inte är något! Så hon ska kolla på honom redan på tisdag :)
Sedan måste jag få ut en veterinär för att vaccinera honom också, mycket nu.
 
 
Kram kajsa
 

Min fredag

Gårdagen hos Dessan var som vanligt underbart mysig! Vi åt lax och fet/melon sallad och avslutade middagen med en brakefterrätt - hemmagjord daimglass med hemmagjord kolasås. Magi. 
Innan läggdags åkte jag och Lus ut till stallet för att ta in hästarna, det började mörkna och det var så behagligt ute så hästarna var inte superpepp på att gå in om jag säger så.. Men väl inne var nog alla lite hungriga då gräset som är i hagarna är bränt och inte ger mycket till varken mat eller näring. Så mysigt att gå där i klänning och ta in dom små djuren, klappa på dom och ge Haldor en godnatt puss <3 
 
Idag var det dock lite värre med att gå upp.. Tog som sagt tid att ta in hästarna. Men det är fredag och planen är att gå från jobbet lite tidigare, måste åka och köpa foder och lämna av det i stallet innan vår tjejkväll. Vi är ett gäng som ska köpa sushi och sitta på stranden, som jag längtar efter det. 
 
Men först jobba..
 
 
 
Kram Kajsa
 

Värmebölja för hästarna

Solen steker och kommer nog göra det iaf hela den här veckan! Vilket jag älskar men det blir ju lite tufft för hästarna..
Så vi har nu lyckats lösa det med alla inackorderades viljor så att hästarna får gå ute såhär:
04.00 släpps de ut och får stå ute i hagarna fram till 11.30 
Sedan får de stå inne i stallet fram till 19.00 då får de gå ut igen och komma in vid 22.00 tiden.
Känns så bra i själen att vi kan lösa det - Haldor är ju vit och han har ett litet träd så han påverkas ju inte lika hårt som de andra mörka hästarna utna någon som helst skugga men visst blir det riktigt jobbigt för honom också. 
Så detta upplägg kommer bli perfekt :)
 
 
Kram Kajsa
 
Visa fler inlägg