Lus täcken

Lus är ju korthårig chihuahua och är även rätt smal så han fryser ju en hel del. Jag har ju dessutom med honom överallt OCH jag har från början vant hans päls med att när det är kallt eller blött så får han skydd - anledningen är att 1. Han fäller mindre, 2. Han håller sig renare, 3. Han får finare päls, 4. Han fryser inte på samma sätt och kan då vara ute med mig längre.
Så jag ser inte alls det som konstigt att han har täcke på sig - för ja han har täcken INTE kläder. För mig och för honom är täcken ett hjälpmedel inte en accessoarer för att göra han/mig snyggare. Hans täcken har ett syfte :)
Så jag tänkte jag skulle rada upp alls och förklara när och varför jag använder de olika täckena. 


Vi börjar från vänster:
  • Där har vi en vinröd stickad kofta som används när han åker bil vintertid (det är kallt när man hoppar in och ofta stannar jag ju på vägen och då kyls bilen ner) sedan används den om han är kall inomhus, är blöt eller har badat för att torka. 
  • Här är också en kofta fast denna är tunnare och har ingen krage. Dessa två koftor används som komplement till varandra. Så dessa varvar jag mellan när det är kallare resp varmare ute, eller om någon av dem måste tvättas :) 
  • Sedan har vi ett jättefint ulltäcke från "get the gallop" i Horseware stil. Tyvärr är den förstor i halsen på honom så vi har inte kunnat använda det i vinter för den måste sys in... Men planen är att använda den på vintern när vi inte är i stallet. 
  • Sedan går vi över till regntäta täcken och detta plommonfärgade täcke är ett ofodrat regntäcke från Hurtta - detta märke sitter klart bäst på Lus och håller kvalitén riktigt bra därför är det hans stallregntäcke eller om man är på långpromenad i skogen exempelvis. 
  • Detta är också ett ofodrat regntäcke som används när vi inte är i stallet eller som komplement om hans andra regntäcke är i tvätten :) 
  • Det rosa täcket är hans övergångstäcke - det används i stallet men eftersom jag glömt hans utanför stallet täcke hemma hos päronen används detta numera i alla lägen sålänge 
  • - detta används på höst/vår samt om vi är ute på joggingtur på vintern. 
  • Hans favoritvintertäcke - blått med pälskrage från Hurtta. Används som stalltäcke men eftersom hans andra vintertäcke är är förstort använder vi detta även som vintertäcke utanför stallet! 
  • Sist men inte minst har vi Lus extra tjocka vintertäcke som används när temperaturen sjunker under - 5 grader. Supertjockt täcke som håller passformen och sitter bra. Har fått göra några ändringar men eftersom det inte blir sådär kallt värst ofta funkar detta täcket fint! 
Det vi saknar på bilden är Lus övergångstäcke utanför stallet. Supersnyggt täcke i svart skinnimitation och svart pälskrage ❤️ 

Kram Kajsa