Tävling i Ljungby

Vi tar en recap på helgen i felvänd ordning för jag måste ju bara berätta om tävlingen!
Elvira hade första starttid 14.06 så det blev en lugn morgon med sovmorgon och pannkaksfrukost innan jag körde till stallet och mötte upp Elvira och en ovanligt vit Haldor :)
Medan jag knoppade mockade Elvira boxen och fixade med packningen och sen var påväg! Älskar att åka iväg med Haldor då han alltid sköter sig galant, helt och hållet okomplicerad <3 
 
LB:3:
I LB:3 var han fin, han var kvick och stadig men eftersom att Elvira glömde bort att rida blev det lite missar, Haldor gör inget gratis och fokuserar man på att sitta fint och glömmer bort att rida hela programmet igenom kommer det missar - trust me I know.. Så han fick missar i båda halterna och ett byte i den ökade galoppen men trots det fick han 66,43% och hamnade precis utanför placering. Så ni kan ju tänka er vilka fina procent han skulle fått om de inte hade de missarna! Ändå kul att det bara ligger på små marginaler :)
Så i denna klass var vi otroligt nöjdamed honom!!
 
LA:3:
I LA:3 var han mäkta trött.. Elvira fick jobba ordentligt på att få honom framme med kvicka bakben! Men han var även i denna klass fin även om Elvira fick jobba ordentligt. Här fick dom bara en miss i första halten sedan gick dom hela programet på stadigar 7or :) Så otroligt roligt att han fick 7or på skänkelvikningar, rygga, förvänd galopp och halten i slutet, fint avslut <3 Detta bevisar ju bara att han är på gång, han utvecklas och han ska nu gå LA klasser och han gör det väl för trumvirvel HAN VANN SIN KLASS PÅ 68,14%!!! Hela 1,14% till 2an. Så i denna klass drog definitivt Elvira största lasset och jag är så glad att hon kämpade så hårt med honom!! Fina fina fina häst! Så stolt. 
 
Vad tar i med efter den här tävlingsdagen är:
  • Att han får mash mellan klasserna och även efter sista klassen var en hitt! Han får i sig bra med vatten och även får en bra belöning 
  • Han har svårt att orka två klasser trots bra svalt väder så detta måste vi jobba med - kanske han behöver han gå längre dressyrpass, kanske han behöver kondtionsträna mer, kanske han ska börja vattenträna? Detta får vi klura på.
  • Ryttaren vem det än är måste rida hela klassen igenom 
  • En "förklass" är bra för både ryttare och häst då de båda är uppvärmda och redo att rida och fokusera på rätt saker i den viktiga klassen. 
 
Världens största och finaste rosett <3
 
Kram Kajsa