Guldstjärna till Haldor

Haldor var perfekt igår - han var såååå fin! Med en stor stjärna för galoppen - satan i gatan vad fin han var. Rund som en boll med aktiva bakben - behövde bara sitta där och stödja honom, inget mer för det gjorde han själv. Med små små hjälper leverenade han stordåd! 
Traven var också riktigt fin, han är så framme vid handen nu <3 meen om jag har något att "klaga" på så var han lite springig vilket gör att han blir lång och han har även en tendens till att krypa upp i formen - jag ville ju ha honom rundare än tävlingsformen. Men han var väldigt liksidig och så otroligt lyhörd!!
Skritten är svår tycker jag - antingen tappar han stödet men jobbar på bra bak eller så tappar han bakbenen och får då ett fint stöd i handen, detta gör även att det är omöjligt att kontrollera formen - först måste han jobba med hela kroppen och få den där gummibandseffekten innan vi kan kontrollera formen. Så där höll vi på ett ta men med mycket tempoväxlingar, övergångar, öppor och volter blev det betydligt bättre. 
 
Ska bli så roligt att rida andra dressyrpasset idag - först en snabb check på att grunderna sitter och sedan går vi över till lite mer övningar mot utveckling :) Skänkelvikningar, bakdelsvänningar, arbetspiruetter, byten och förvända slutor. Är så taggad <3 
 
För ett år sedan 
 
Kram Kajsa