Behandling

Izabell gick ju igenom Haldor igår - jag har ju spenderat otagliga timmar med att följa mitt ex svarfar i hans arbete och jag har varit med Haldor hos Camilla som alla i södra Sverige åker till när de vill ha en riktigt duktig equiterapeut x antal gånger genom åren så jag har ett bra hum om hur det ska gå till och hur de gör. Åh det känns så skönt att Izabell var så duktig då hon står på samma anläggning så är det något kan man alltid gå till henne. Hon arbetar på en klinik i Kungsbacka för både häst, hund och människor så jag tänkte själv gå till henne någon dag!
 
Haldor fick som vanligt beröm för sin rörlighet (han är överrölig vilket är väldigt ovanligt för så stora hästar..) åh sedan hade han lite stela musker och någon låsning.
 
Han var stel i "höger bogs framåtsträvande muskel" även kallad "brachiocephialicus", det är en muskel som har sitt fäste i nedre delen av bogen och sitt andra fäste i nackslutet. Där masserade hon upp och vi ska innan varje ridpass massera upp muskeln för att han ska kunna slappna av :) 
 
Sedan hade han en låsning i korset, en låsning han lätt får men det var enkelt att få bort och annars var han väldigt fin i ryggen. Han var dock något stel i korset pga låsningen men även för att han i princip alltid går samlat med ryggen höjd. Så vi ska nu i slutet på varje pass låta honom rulla med sänkt rygg och verkligen sträcka ut. 
 
Till sist var han stel i "vänster halvseniga lårmuskeln" även kallat "semitendinosus", där ska vi också massera innan ridning för att hjälpa honom så mycket som möjligt :) 
 
Efter hans session fick han gå i skritten en 20 minuter innan han fick komma in i boxen för mat och hö!
Känns skönt att det inte var några stora grejer och det är väldigt skönt att ha det gjort! Nu kan vi rida på.
 
 
 
Kram Kajsa