Bell boots

Eftersom jag längtar efter häst konstant, dämpar jag min abstinens med att slösurfa runt på hästsidor dagarna i ändra och en dag snubblade jag över Verdus magnetic hoof boot!!! 
Åh det första jag tänkte på var att "herregud vad Haldor behöver dessa". Han har ju som ni vet haft en hovbensfraktur och den är ju sedan några år helt läkt men han är en stor häst så det blir ju mycket belastning på hovarna vilket är en större risk för skada än för en mindre häst. Såklart. 
Så jag gör allt och lite till för att han ska hålla sig frisk och fräsch! Han får några doser MSM per år, han går alltid med boots på och jag tänker på vilket underlag jag rider honom på och hur mycket och högt han hoppas. Men jag tänker att man kan inte förebygga för mycket utan jag tror dessa boots kan vara ett riktigt bra komplimnet! 
 
Här kommer lite info om bootsen: 
Magnetik Hoof Boot är ett skydd som kombinerar magnetterapins naturkraft med tekniken och kvaliteten hos Veredus produkter för att ta din hästs fysiska välbefinnande ytterligare ett steg framåt.

Magnetterapi är en medicinsk metod som behandlar flera sjukdomar hos människa och djur genom att utnyttja magnetiska fält. Faktum är att skapandet av ett magnetiskt fält genom magnetiserade neodymplattor med flera polariteter, placerade vid senor och kotled , hjälper till att återställa den biologiska energin och saktar ner den fysiologiska nedbrytningen av vävnader. Kraften från plattorna stimulerar blodcirkulationen, ökar avlägsnandet av döda celler och toxiner, får musklerna att slappna av samt minskar svullnader. Statisk magnetisk energi stimulerar också produktionen av elastin och kollagen, vilka är oumbärliga vid återuppbyggnaden av vävnader.
 
Jag tänker att det är ju perfekt om han kan ha dessa på sig under nätterna - tror inte han ska ha dom när han rör på sig eller att de blir leriga så nätterna hade ju fungerat perfekt :) 
 
 
Kram Kajsa