Självständig

Jag har alltid klarat mig själv! 
Det är inte så att mina nära och kära inte funnits där för mig utan jag själv har sedan urminnes tider valt att klara mig själv. Detta har alltid gett mig en en känsla av att allt löser sig, jag kommer alltid att klara mig fint vad som än händer! Något som jag är otroligt stolt över :)
Vad ligger till grund för detta tro? 
Jag har alltid varit envis och mina päron har alltid låtit mig hållas och berömt mig när jag klarat av den saken jag gett mig f*n på att klara. Men de har alltid varit där när jag inte lyckats och puschat mig till att prova igen! 
 
  • När jag var 11år bestämde jag mig för att jag ville hyra en ponny under sommaren, mina päron tyckte det var en bra idé att jag skulle förstå pengars värde så de sa att om jag ville ha en ponny över sommaren så fick jag spara till det. Så det gjorde jag - ett helt år sparade jag och betalade hela hyran själv. Tre år i rad. 
  • Hela sommrarna och fram tills att jag kunde köra moppe åkte jag buss varje dag ut till hästen, gick flera km i mörkret till och från stallet, trots regn, blåst, minusgrader eller snö så missade jag inte en enda dag.
  • Jag jobbade i ett travstall hela helgerna från 7 - 16 från att jag var 14år gammal - allt för att jag bestämt mig för att jag ville ha en foderhäst och mina föräldrars krav var att jag sulle hjälpa till ekonomiskt.
  • Jag ville ha moppe, så pappa lånade en gammal trampmoppe som gick i 30km som jag fick köra runt med - cyklister cyklade om mig i uppförsbackarna. Men jag kände mig fri så jag körde den till och från stallet varje dag hela sommaren igenom, tid tog det men det var det värt för pappa såg att jag verkligen menade det jag sa så då fick jag en ordentlig till hösten.
  • Jag körde min moppe varje dag till och från stallet/jobbet/skolan i 3 år vinter som sommar.
Detta slit och denna envishet har hjälpt mig så otroligt mycket senare i livet! Jag är orädd, vet vad jag vill och löser det!
 
  • precis när jag tagit mitt körkort började jag köra släp i smyg, jag körde så mycket att pappa tillslut kom på mig men i det läget var jag så duktig att jag fick ett eget tillslut att köra Haldor med.
  • Jag har alltid velat ha en egen häst - men päronens svar har alltid varit att det får jag köpa själv när jag är över 18 och tjänar mina egna pengar. När jag gått ut skolan och började jobba så köpte jag Haldor för min första lön!
  • Jag ville tävla och träna Haldor så då gjorde jag det, helt själv. Jag körde runt på Haldor överallt och alltid löste vi det - bara han och jag.
  • När vi var ute och backpackade i Australien så gick vår bil sönder mitt ute i ingenstans, min mobil laddades så den dog också och Jakes mobil hade ingen täckning. Men jag löste det utan att ens bli nervös.
  • När vi var i Nya Zeeland så kom vi fram till en stad som inte hade en enda säng ledig, även där tog jag tag i det och löste det.
.... Och så fortsätter det tills än idag! 
Jag är dålig på det mesta - är slarvig, är dåligt strukturerad, har noll självdisiplin, är ologisk men inte heller konstnärlig - jag är helt enkelt rätt kass. Men en sak är jag så nöjd över och det är min mentalitet. Allt löser sig, jag behöver ingen annan, jag klarar mig själv!
 
 
Kram Kajsa