Nyårslöften

Jag försökte hitta förra årets löften men jag hittade inget alls så jag hade nog inga!
Det här året har jag en hel del faktiskt men denna gång ska jag inte glömma bort dom så mina plan är att skriva ner dom, skriva ut dom och sätta på kylskåpet så jag inte ska glömma vad jag lovat :)

  • Först och främst så ska jag få bättre koll på min ekonomi! Jag ska spara, inte slösa pengar på onödiga saker, betala mina räkningar så fort jag fått in csn/lön och i samma veva göra upp en plan för hur jag kan leva beroende på hur mycket pengar jag har att röra mig med under månaden!
  • Fokusera! Jag måste bli bättre på att inte sticka huvudet i sanden och skita i saker - jag måste fokusera på skolan, jobbet, förhållandet, djuren, vännerna. Så fort det blir lite jobbigt gör jag allt för att glömma bort problemen men det är slut på det nu!! 
  • Äta bättre - det är det här året det gäller! Jag vill äta nyttigare mat men även köpa mat som kommer från bra förhållanden. Så måndag - fredag är det nyttigt som bara den och på helgen får man unna sig. Men med bra mat! Jag vill vara nöjd över det jag stoppar i mig helt enkelt :) 
  • Träna. Jag måste bli starkare i kroppen så jag slipper värk men även så jag kan klara av att rida min häst! Sedan vill man ju se bra ut så det är ju också en faktor. Så löpning måste höra till vardagen men jag ska även tvinga mig till ett gym.. 

Är ändå nöjd med dessa löften och jag hoppas innerligt att jag nu håller dom! Detta betyder mycket för mig. Kram Kajsa Sista dagen på året

Idag känns det bättre och vi har börjat planera vår fördrink och våra snacks :) det nya året ät minst sagt oundvikligt!
Vi har precis ätit upp vår pannkaksfrukost och nu ska vi göra oss iordning för en tripp till affären. I eftermiddag ska jag ta hand om Haldor och sedan fixa oss inom nyårsfirandet :) ska bli mysigt och jag hoppas att vår kväll blir bra. Det spelar egentligen igen roll hur det blir för det enda som betyder något är att jag kommer fira in det nya året med A <3
Mina nyårslöften och vad jag har att vänta under 2018 kommer i separata inlägg under dagen.
Ta hand om er nu och hoppas ni alla får en magisk nyårsafton!Kram Kajsa 


Årsresumé

Jag tänkte vi kör en årsresumé idag så vi kan blicka framåt mot 2018 imorgon :) 

- Detta är verkligen ett av mina bästa år, jag känner det i hela kroppen! Men vi tar det från början.

Jag firade in det nya året, 2017 men min då bästa kompis och hennes gäng. Jag tycker ändå att det var ett bra nyår! Jag hade otroligt roligt på festen som slutade i lagom tid :)

Vintern rullade på med skola i Växjö och häst i Harplinge. Haldor kändes minst sagt fin och jag var väldigt förväntansfull inför våren och sommaren! 

Sedan kom Österrike resan! Gud vad roligt jag hade det, både i backen och utanför. Älskade att jag fick spendera tid med min lillebror! Efter den här resan fick jag ett helt annat perspektiv på tur man faktiskt kan leva sitt liv. Man behöver inte vara stenpank hela tiden med tusen ansvar. Man kan också bara leva och ha roligt! Det var här idéen om att lämna bort Haldor ett år började formas. 

Under hela våren sen var det fullt upp! Jag hade först min praktik på Willab som jag sedan fick extra jobb på. Jag hade även extra jobb på nattis! Men trots att jag stressade sönder mellan skola, 2 jobb och hästen så lärde jag mig enormt mycket! 
Ja hela den här våren utvecklade mig enormt - jag mognade, lärde mig mitt egna värde, fick skin på näsan och utvecklades som person enormt. Stolt över det måste jag säga även om det gjorde så att jag och Kim gick skilda vägar.. 

Under våren hände även en massa kul som jag nästan glömt bort! 
Firade Valborg uppe i Linköping hos barndomsvännen Tove! 

Var med Emma och Mange på en massa dressyrtävlingar :) 

Efter en låsning i ryggen och ett kolikanfall så var det segstartat, men under våren kom vi igång med träningen igen!! 

Var på sparris buffé med familjen, bästa traditionen vi har <3

Hängde med Nellie en del. 

Ett härligt avbrott i min minst sagt stressiga vardag var när familjen åkte på en weekend till Stockholm! Supermysigt var det :) 

I samma veva som det var slutspurt i skolan, var det galet mycket att göra på Willab och exakt då hade min älskade vän Annie och hennes man Karim bröllop som jag var toast madame på. Att inte jag dog där och då är för mig helt förunnat! 


I EXAKT sammaxveva träffade jag ju mannen i mitt liv! Det kanske var därför jag inte dog där och då ;) 

Sommaren rullade på i samma tempo som innan! Heltidsjobb på Willab, Alfie och hästen :) men trots att jag jobbade heltid hände det en hel del kul! 
Jag var nere i Helsingborg och hälsade på bästa Matilda ett dygn! 

FALSTERBO!! Behöver jag säga mer? Kul, lärorikt och arbetsamt. 

Hängde en del med favoriten Dessan på hennes balkong :) 

Matilda var uppe hos mig ett dygn! 

Världens finaste pojkvän uppvaktade mig som aldrig förr! 

Var nere i Malmö för ett dygn hos finaste mostern! 

På vår månadsdag var vi på utflykt med picknick <3

HÅKAN HELLSTRÖM! såå roligt att se och väldigt kul att jag, max och mamma fick göra det tillsammans :) 

Vi hängde på stranden så mycket vi kunde :) 

Vi hoppade "lite"

Vi hade vår hederliga sockensväng! 

Åh vi hann med en tävling för iår där vi kom trea! Vilket jag såklart är jättenöjd med :) 

Vi avslutade sommaren på bästa sätt!! Med att se EM finalen i hoppning <3 magiskt. 

Sedan kom hösten och Haldor åkte då till Elvira för bootcamp! 


Medan jag fortsatte med skolan och jobbet hela hösten igenom! Åh försökte såklart spendera så mycket tid som möjligt med Alfie. Vi fick även till en kräftis :) 

Sedan var det ju dags för PS of Sweden praktiken! Något som jag nu såhär i efterhand är otroligt stolt att jag genomförde. Jag lärde mig massor, verkligen! Åh även här utvecklades jag som person. Så även om jag pendlade mellan förtvivlan och glädje de två månaderna så är jag nöjd att jag klarade det! Dessutom så hände det ju någonting varje helg i princip :) 

Jag var hemma och fick en dos av Nellie, Nilla och Marre <3

Var på Elmia med PS och byggde monter :) 

Alfie kom upp och hälsade på <3

Dessan var uppe och förgyllde en av mina helger :) 

Fick även pussa mule och rida en hel del! 

Var nere hos min man för lite kvalitetstid <3

Åh även Matilda var uppe och underhöll mig en helg! 

Hejdå lägenheten

Åh i december har jag haft välbehövlig vila med endast skolan som projekt. Spenderat så mycket tid som möjligt med min man men även hämtat hem hästen över julen :) Puuuh nu var vi igenom! 
När man blickar tillbaks såhär så inser man verkligen vad man gjort och inte och jag kan fortfarande säga att det varit ett väldigt bra år! Mitt bästa kanske?! Jag har fått gjort så galet mycket, lärt mig massor inte bara om mitt framtida jobb utan även om mig själv. Jag har ransakat mig själv, blivit av med två bra vänner men även fyllt på med massor av nya vänner. Jag har mognat blivit vuxen om man nu kan säga så :) Åh visst det har i perioder varit otroligt mycket på snudden till att gå in i väggen men jag tycker att jag då har kunnat stanna upp och göra något åt saken! 
Nä vilket år, väldigt stolt över mig själv och vad jag åstadkommit. Nu kan vi lugnt vända blad till 2018! 

Kram Kajsa Visa fler inlägg