I väntans tider

Har precis kommit hem från stallet och slagit mig ner i soffan :)

Har en kvällsdate med min sambo vid tio så tills dess blir det rosé, choklad och gladiatorerna!Ha en trevlig kväll
Kram Kajsa

Hoppträningen för femtioelva år sedan

ja jag lovade ju er i typ ons(?) att jag skulle gå igenom hoppträningen och visa er lite bilder från träningen.. först nu kommer det - ber om ursäkt för detta.
 
Men men
 
- Jag visste att vi inte hade de bästa förutsättningarna för en lyckad hoppträning - Haldor hade gått för lite den veckan och även vilat en dag extra så jag visste att han skulle titta och skutta lite. men det är ju iof bra att det händer på träning för då kan jag ju lära mig att parera det lättare. 
 
och träningen började precis så - han drog, skuttade, slängde sig och tvärnitade framför 30cm hinder men Micke var bara lugn och bad mig körde på - jag ska inte göra en stor grej av det utan bara fortsätta som inget har hänt, om han inte får någon uppmärksamhet så är det inte lika roligt längre.
 
Efter att han skuttat av sig den värsta överskottsenergin började han skärpa sig och blev faktiskt på slutet av träningen riktigt fin :)
 
Det är ju det som är det "dumma" med honom, att får han för sig någon dag att han vill jävlas - ja då jävlas han, och det finns inget jag ritkigt kan göra mer än att öva öva öva på att få honom mer mellan handen och skänklen..
 
Men trots allt detta har han verkligen blivit så mycket bättre sedan vi började träna för Micke, trots att han  ibland är dum står han inte emot utan fortsätter som om inget har hänt och jag känner mig då inte lika maktlös - jag kan faktiskt påverka honom!!
 
 
 
 
 
 
 
 Kram Kajsa
 

Scarlet utvärdering

Hej! Som ni vet så var Scarlet på sin första tävling igår. Allt gick verkligen över förväntan (iaf min och Fridas;). När hon kom ut från transporten så var hon riktigt övertaggad och Frida gick fram och tillbaka med henne på parkeringen och Scarlet dansade fram och tycktes sig äga hela banan. Men hon lugnade ner sig en aning och så fort jag hoppade upp var det som hon fattade vad vi var där för att göra och slapnade av på en gång. 
Annars är det rätt typiskt unghästar att det först är full patte, sen blir de trötta och då får man i stort sett släpa fram dem istället. Men hon var otroligt lagom under hela ridningen.
 
I 60cm: Banan var väldigt bra, stora snälla svängar och de "läskigare" hinderna var det valmöjligheter på. Så jag ville bara ge henne en positiv start och valde att låta henne hoppa alla de "vanliga" hinderna. Allt var ju såklart lite läskigt så i denna rundan valde jag att hålla tillbaka henne en aning då jag inte såg det som en så "positiv start" för Scarlet om lilla Kimpa trillat av första gången ;) Så jag mesade lite men vi tog oss runt fefritt och med ett bra flyt. Bara ett plank som va vitt med röd i mitten som var lite läskig men eftersom de bara var 60 så kunde jag klämma över henne. 
 
70: Mycket mer tempo här och det gjorde ju att hon hoppade mycket rundare och bättre språng. Mycket bra runda för övrigt men det blev ett litet pet på det "läskiga planket" här men det är ju strunt samma, hoppa kan hon! Fick en riktigt härlig känsla här. Hon är så mycket lättare att svänga när hon har lite fart haha annars är hon ganska glad i att springa och gapa när jag vill svänga. 
 
Fick betyget: MVG av båda hästskötarna Therese och Frida som var med för att se denna stora händelse! Så jag är ju störtnöjd såklart! Fina Scarlet <3
 
Finaste tjejerna! Ser ni vem som är vem? ;)
 
Kram Kim
Visa fler inlägg